Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kā viss sākās?
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Rouziys
Padalamies ar informāciju kā tad visi sāka skatīties animes un/vai mangas. Kas piesaistīja, kas bija pirmā anime (vai manga)?

Man viss sākās pirms kādiem gadiem 6. Viens no labākajiem draugiem ieteica skatīties Avataru. Pāris sērijas kaut kur pa acu galam biju redzējis spaidot garām kanālus, bet neaizrāva. Tā nu šo palaidu gar ausīm. Tad sākās saruna par Naruto. Man vienmēr patikuši tādi "underdog" stāsti. Pirmajām pāris sērijām ar grūtībām tiku cauri, jo nelikās nekas aizraujošs (nu vismaz ne sižeta ziņā) un subtitri pirmās sērijas sagādāja mocības. Lēnā garā tomēr kaut kā aizgāja, tajā laikā jau Shippuden bija sācies. Tad nu sanāca tā, ka visu brīvo laiku pavadīju skatoties Naruto. Reizēm tas beidzās 4os no rīta, jo sērija beidzās labākajā momentā. Protams, tagad mums ar draugu šī bija ļoti populāra tēma ko apspriest.

Tad sekoja, ka biju dzirdējis, kas ir Bleach - redzējis kaut kādas bildes un ilgi domāju kas tas vispār ir!? Nu tad to ar sāku skatīties. Tur jau no 1. sērijas aizrāvos.

Tā vairāk animēm pievērsos pirms gadiem diviem. Uzgāju bildi 9gag, ja nekļūdos par animi, kuras saturs bija - stāsts par meiteni, kurai patīk citas meitenes (respektīvi, laikam yuri), kura sāk mācīties all girls skolā un iemīlas meitenē, kura patiesībā ir džeks. Vairs jau neatceros kā saucās, bet nu tad lēnā garā tas viss aizgāja ar animi pēc animes.
Church
Paziņa, kuru cienu, ieteica ievērtēt Miyazaki/Ghibli darbus. Tālāk sāku meklēt/interesēties pats.
Ginta
Cik atceros no sensenajiem laikiem, kad ikdienā televizors vēl tika izmantots - vienmēr esmu multenes skatījusies. Gan vietējo kanālu piedāvājumu gan arī CartoonNetwork un Nickelodeon, kad mājās parādījās kabeļtelevīzija. Pāreja uz vairāk anime bija tāda dabīgi nemanāma, jo vienkārši citas multenes sāka vairāk garlaikot.

Toreiz (laikā līdz ~2005) neapzinoties vēl, ka tā ir anime skatijos:
- sestdienu, svētdienu rītos pa tv3 - Annu no Zaļajiem jumtiem, Meklējot Shinzo, Digimonus (tikai Tamers un Frontiers - jau tad domāju, ka pirmie ir mēsls :D), Yugioh un citas, ko varbūt neatceros.
- darbadienu pēcpusdienās, pēc skolas pa rtl2 - kamikaze kaitou Jeanne (pa retam arī One Piece un Hamtaro, bet tie mani toreiz pārāk neaizķēra) +atkārtoti vienus no digimoniem, ko skatījos, jo tv3 nelietīgi pašu pēdējo sēriju tā arī neparādija. >:I
- citreiz, kad gadījās dažos mūzikas kanālos uzķert, ka rāda: vēlos (piektdienas?) vakaros pa viva gāja X tv un pa MuzTV atceros, ka esmu Chobits skatijusies.

Tad mūsmājās parādījās internets. *dramatiskais dun-dun-duuun* Notika informācijas overload un uzzināju, kas ir kas. Pirmā nu jau apzinātā anime, ko pēc šī dzīves pavērsiena noskatījos (dabūju ar Kampai Rīga starpniecību :D) bija X tv (ko biju manījusi pa viva, bet tas bija ļoti vēlos vakaros un varēju tikai reti kuro sēriju skatīties, jo televizors bija vecāku istabā - bet iekšējā sajūta, ka man to noteikti kaut kad jāredz pilnībā nebija zudusi). Nereāli safanojos. Pirmajās pāris nedēļās noskatījos reizes trīs. Tad izdomāju meklēt, vai nav vēl šim "anime" kaut kas tik kruts. (Kaut kad ap to laiku arī šeieni uzgāju.) The rest is history.
aruka_sei
Man bija līdzīgi kā Gintai, tikai nedaudz savādāk))

Viss sākās 95-96 gadā kad vietejā televīzija lai aizpildītu ētera laiku dienā sāka rādīt rtl2.
Pats pirmais ko es tur ieraudziju bija Attack No. 1 un Lady Oscar (The Rose of Versailles).
2000 gadā vietejais kanāls aizvietoja rtl uz tv3. tad jau skatijios Shinzo un Anne of Green Gables.
2007 gadā pie mums parādijās satelītšķīvis un man tad ļoti patika meklēt dažādus kanālus uz tā satelītšķīvja.
Tā un atradu vienu franču kanālu Mangas kur visu dienu rādija 6 animes. Cik es atceros tas bija City Hunter, Saint Seiya, Cat's eyes, Ranma 1/2, Yu Yu Hakusho un vēl viena anime kuras nosaukumu diemžēl nezinu.
Tad es jau zināju kas ir "Anime".
Nu un protams Jetix ar savu Naruto.
Kad jau pie manis bija internets noskatijos kaut kur onlainā Chobits.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.