Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Anime/mangas nākotne
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
zenofex
Ieliku šo offtopicā, lai varētu salīdzinoši brīvi pļurkstēt arī ne par animi un pārējo Japānas mūsdienu subkultūru.

Galvenais topika jautājums: Kurp iet animes un mangas attīstība? Ko skatīsies rītdienas otaku, un ko viņi vispār darīs? Kādi iemesli var būt iespējāmai animes/mangas iznīkšanai vai uzplaukumam? Pēc 20 gadiem? Un pēc 50?

Man pašam šķiet, ka pašlaik viss iet "uz leju" un tuvākajā nākotnē nekas tā īsti nemainīsies. Pašlaik animi skatās (vismaz Japānā) pārsvarā cilvēki kuri ir pārsnieguši 20 gadus, un kuri ir spējīgi arī samaksāt par dažādu mantiņu pirkšanu. Ja godīgi, tad nezinu, ar ko pašlaik aizraujas tagadējā Japānas jaunatne, un tāpēc man ir tikai minējumi, man šķiet ka Japānā viss aizvien vairāk aizvirzīsies un online-pasaulēm, datorspēlēm un elektroniskām izklaidēm. Aizvien mazāk būs animes tradicionālajā izpratnē.

Par moe-trendu kas pašlaik ir all-teh-rage Japānā, gan esmu diezgan pārliecināts, ka tas būs noturīgs, ja vien nenotiks kas nopietns (piemēram, ļoti strikti likumi par idolu DVD, porno, puspliku meiteņu zīmēšanu utt). Jo imho tas viss balstās uz cilvēka pamatinstinktiem. Stulbi ir tas, ka Japānas studijas labprātāk izdod moe-girl harem animi nekā kaut ko interesantu, jo pirmajai ir stabilas izredzes tikt pirktai - lai arī ne populārai, bet vismaz stabilai precei.

Vēl jau animi un vispār visu Japānu kā tādu apdraud zemā dzimstība, kas nākotnē var likvidēt dažas industrijas kopumā.

Animes aizstāvībai jāsaka, ka jauniem gurķiem Japānā, droši vien sākumā animes liksies interesantas, tāpat kā dažam labam LV sākumā Pokemoni likās interesanti. Pēc tam pamazām tikai iesēdās doma, ka reāli 90% animes ir apmēram līdzīgas un tikpat daudz ir krapa.

That's my opinion.

maitenieks
Pa lielam tev piekrītu. Vienīgais apstāklis, kas varētu mainīt situāciju ir kaut kādas prestižas balvas/konkursa izveide. Kā jūs domājat kāpēc Holivuda uz Z-Svētku laiku apritē palaiž saturīgas filmas? Atbilde ir pavisam vienkārša - Oskari. Ja Japānā būtu kāda balva/konkurss, kura balvu būtu vērts iegūt, tad arī dienasgaismu ieraudzītu daudz kvalitatīvāka prece.

Uz doto brīdi komerciāliem panākumiem pietiek ar to, ka animē ir fansserviss un tradicionālas sižeta līnijas.

Priecīgā ziņa ir tā, ka ik pa laikam, nezināmu iemeslu dēļ, dienasgaismu ierauga kaut kas neordinārs. Šajā sezonā ir pat, manuprāt, trīs divi neredzēti brīnumi - komēdija ar satīras, melnā humora un non-sense elemntiem(Jinrui wa Suitai Shimashita), Moyashimon(komentārus neprasa).
3rdHalf
Es šo video postoju jau otro reizi:

Pilnībā piekrītu: Paši sevi vien sevi varam vainot pie anime industrijas pašreizējā stāvokła.
Church
Ye, iet uz leju, fakts. Jau taa nedabiski ilgi/taalu vilka prieksh plika entuziasma (cik zinu - anime industrija nav nekaadi disneja miljoni, bet mazapmaksaats verdzisks darbs for those involved). Arii pasham sanaak peedeejos gados procentuaali shim hobijam izdaliit briivaa laika. Kaa blakus efekts - ar visu to, ka labu shovu relatiivi aizvien mazaak, palikusho veertiigo daudzums ~ liidziigs un pietiekoshs hobijam pashlaik izdaliitajam laikam smile.gif.
austere
Kautkā grūti piekrist par to, ka iet uz leju. Man liekas, ka pagājušajā gadā bija daudz labu anime. Sliktākās, protams, neskatijos (nevilku), bet tās noteikti bija mazāk par pusi no kopskaita. Jūtos pat tā ka dabūjis vairāk kā gribējis. (Varbūt man vienkārši zems prasību līmenis). Tā kā krājumos man glabājas arī diezgan daudz vecākas neskatītas anime, sāku bažīties, ka vairs nevarēšu tajās iebraukt.

Būtu mazliet žēl, ja anime kā industrija bankrotētu, jo ar ko tad mēs paliktu - ar holivudu, kas vārās trulā sajūsmā par sevi un bezgalīgiem simpsonu TV atkārtojumiem. Varbūt tie simpsoni, southpark, famaly guy saturiski nav nemaz tik slikti, bet pēc suņa neglīti un vienmuļi. Bet vairums, kam anime asociējas ar pokemoniem, neko no anime iznīkšanas nezaudētu, vai ne.

Būsim optimisti ar gaišu skatienu nākotnē: anime ir un tik drīz arī nebeigsies. Ja nu vienīgi nebūs vairs mangas un slimu ideju, ko animēt, vai arī japāņi pārstās vairoties.smile.gif
Arta
Es konkrēti nezilasīju, ko katrs nokomentēja, bet par zenofex runāto - man liekas, ka, piemēram, uz leju iet cilvēku interese, nekā kvalitāte. Masveidā pēkšņi visi riktīgi ir into it, bet ar laiku lēnām tik pat masveidīgi viss noplok.

Ņemam piemērus!

Man parasti patīk paskatīties google trends, salīdzināt, kāda interese cilvēkiem ir par kādu konkrētu lietu. Sāksim ar anime, skaties šeit: http://www.google.com/trends/?q=anime&...=all&sort=0
Izskatās, ka uzplaukums jau ir pagājis un vislielākā interese bija 2007. gadā, kāda, iespējams, vairs neatkārtosies. Kopumā izskatās, ka viss ir mēreni, bet lēnām slīd uz leju.

Mazliet gribas iebāzt šeit kaut ko nesaistītu ar anime, bet ar āzija mūziku saistītu. Es vēljoprojām ikdienā klausos tikai jap/kor mūziku, kopš dienas, kad to uzgāju, kkad 2008. gadā. Tāpēc sainteresējos pačekot, kas notiek ar jrock un secinājumi ir, eh. Tas grimst un var teikt ir jau noslīcis. Es vairāk nekādus jaunus jrock bandus nemeklēju un neklausos, jo šķiet, ka nekas neiet pie sirds, kā tas bija toreiz. Taču turpinu klausīties visu to jrocku, kas man skaitās ''vecais labais''. Toties esmu pārslēgusies pilnīgi un galīgi uz kpop, jauna mūzika, dziesmas, videoklipi un visādas štelles - koreja tik ražo un ražo un ir kvlaitāte, salīdzinoši ar japāņu stuffu šajā ziņā.

Tad nu čekoju, kā šie trendi turās, [piemetu arī jpop] skat šeit - http://www.google.com/trends/?q=jrock,+kpo...=all&sort=0
Lūk, šis ir interesanti. Jrock un jpop vienkārši iet lejā. Kpop uzplaukums ir tieši tagad notiekošs. Beigu beigās domāju, ka ar anime ir tāpat - uzplaukums jau bija, tagad visi, kas turpina skatīties ir tie, kas actually skatās un skatīsies arī nākotnē, nekāds jauns pieaugums nez vai būs. Kā piemēru ņemot kpop, kā tas vienkārši uzsprāga, bet iepriekš intereses vispār nebija, pat zem jrock un jpop.

Iesaku pačekot visādas štelles google trandos, interesanti. C:
rebelstrik
Umm piekrītu Artai par to, ka ir mazinājušies cilvēku interese. Lielākā daļa ir (bija) wannabe anime/mangas fani, kas nu atraduši jaunu modes aksesuāru.

Tas pats notiek ar jau minēto japāņu mūziku. Vakart tā bija Gazette un Miyavi, tagad kaut kāda hipsterīga islandiešu mūzika un PSY labākājā (vai tomēr sliktākajā) gadījumā.

Kādreiz aktīvās domubiedru grupās draugiem.lv un atsevišķos lv forumos ir iestājies kapu klusums. Kāds teiks, ka cilvēki ir pārgājuši uz ārzemju forumiem. Iespējams, ka tā arī ir, bet no viņiem aktīvi ir kāda sauja.

Vai tas ir slikti? Jā un nē. No vienas puses it kā jau pietrūkst purni, ar kuriem par šīm lietām vari apspriesties dzimtajā valodā, bet no otras puses tu esi unikāls ar to ko skaties un klausies. Outsaiders labā nozīmē.



Arta
Runājot par jrocku, es pirms gadiem domāju - 'a, ja nu man apniks...?
Bet kā izrādās, es vienkārši vairs nevaru atrast neko no tā, ko gribētos klausīties, itkā jrocks būtu apstājies un mazliet iesprūdis vienā tonī, jo baidās, ka, ja mainīsies, tad cilvēkiem vairs nepatiks. Bet notiek tieši pretējais - cilvēkiem nepatīk, jo nemainās. Es vēljoprojām laiku pa laikam ieslēdzu miyavi dziesmas, šo to no girugamesh, 9GOATS BLACK OUT [<3] un daudziem citiem - un vnk skudriņas skrien pāri kauliem, tik ļoti patīk. Bet kāpēc nekas no jaunā vairs nesaista, aish.. :/ žēl. jo man patīk klausīties šos japāņu brīnumus. Vēl pa retam kāds no anime OST pielīp, tad to var paklausīties. Jpops kaut kā galīgi neiet.. Turos vismaz pie kpopa, kurš ir ļoti mainīgs, kā arī k-indie un šāds tāds roks, pat regejs. Bet, Japāna, kāpēc neko līdzīgu nerodu no tevis? :C

P.s. un PSY bija pēdējais laiks uzprāgt pa visu pasauli, lol. :'D Un vispār YG Entertainment mūziķi lēnām izplešas arī citur pasaulē. Izskatās, ka Big Bang pat uzstāsies VMAs. ;D; *hopeless fangirl*
Spectre
Ir vesela cilveeku komanda kas stradaa psihologijas sferaa, kas peeta tirgu un taa izmainas. Yap every single f...ing time you click on something that has been taken into account. Search engines, facebook, forumi privatie testi utt. Visam tiek sekots liidz ar neralu precizitaati un viss tiek paredzeets vairaak kaa uz gadu uz priekshu. Tapeec cilveeki sanem isto produktu istajaa laikaa. Mees jau ilgu laiku tiekam baroti pa spundi. Nelielas publikas neapmierinatiba nevienu nekad nav ipashi uztraukusi.
Mainiisies - tas ir fakts - un godiigi sakot mums bija savs laiks - laika plusmu neviens nespeej apstaadinat, jauna paaudze aug un vinu interese probably atshkiras no muusu. Te nu mes esam nostaditi fakta priekshaa vainu pienem izmainas un ej laikam liidzi vainu jaatrod kada jauna aizraushanas vai arii jagaida tie paris maizes gabali kas atkritiis pa gadu.
Teiksim taa - par mums neaizmirsiis - mums dos tieshi tik cik vajag. Buus arii mums joprojam tikamas un skatamas animes.
Veel japiebilst laikam ejot cilveeki arii mainaas - mainaas arii musu uzskati un preferences.
Piemeram ar lielu prieku skatos Space Brothers, Knight in the Area un Sword art Online - yap tas nu nav nekas amazing weekly to watch lists, saliidzinot ar to kads tas bija gadu 5 atpakalj - hmm kadas pacmit nedelaa + veel pa kadai finished animei pa vidu tam visam. Probably nakotnee tas varetu veel kristies.

Manga japanaa ir nereali populara un lai taa izsutu nu to gan es nezinu, neticu, iespejams paries uz digitalo formatu, kad paliks pavisam maz koku uz pasaules biggrin.gif Bet taa all in all publika ir kas lasa, jauni autori dzimst, khem jaa - Korea - lai cik tas funny nebuutu shie baigi saak sperties iekshaa mangas industrijaa es nedomaju kaa vnk zimejem un skatamies kas mums sanaak, bet es domaju taa ka nopietnaa pasaules liimenii ir viniem labi lasami gabali. Cikls iet mosh anime arii aizcelos prom no japanas un parcelsies uz kiinu vai to pashu koreju biggrin.gif
Paluukojoties uz pedejam interneta tendenceem vispar nav ko teikt ko musdienas uzskata par reali reeciigu joprojam nespeju saprast ar visiem tiem fuuufufufuuu un what so ever bildeem. Tas principaa parada shii briizha consumera IQ liimeni - ja jau vinsh ir tads - ko mes gaidam? Another Trigun to be made? cough vini to nepavilks ... vnk nesapratiis un viss ...

Un tas nav tikai anime industrijaa - filmu industrijaa cik filmas iznaak un cik no vinaam ir tieshaam liimenii - bet atkal ko noziimee limenii - te ir mans subjektiivai viedoklis un viss. Es pazistu kaudzi ar cilvekiem kas bija stavaa sajumaa par filmam kuras es noverteeju belove vai avarage. Piemeram - uz doto briidi no visa kas ir kinoteatrii limenii ir tikai viena filma - Lawless - parejais ir avarage, belove un pat neskataams. Nu veel nesmu redzeejis When the Lights went out - godiigi sakot ir lielas ceriibas uz sho filmu.

Bet atkal ka man bija 18 - The Fast and the furious - VOT TAAA BIJA FILMA biggrin.gif ko tagad es nemaz neskatiitos biggrin.gif laiks iet viss mainaas. Bet es zinu jaunos kas skatijaas jauno dalu un piespamoja pilnu Facebook ar ovacijaam par to cik shii dala bija LABA smile.gif

Viss ir atkariigs no modes un tas tendenceem - UN te es juus varu iepriecinaat - modei ir tendence atgriesties smile.gif Parunajat ar cilvekiem kuriem ir aiz 50 - vini zinas lielako dalu plotu jaunajaam filamam, kas tagad nak araa - Uzminat nu kapeec biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Protams shis filams nav 1:1 nospiestas, bet nu you got the point.
Cerams mans posts nevienu nenogalinaja ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.