Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Yugo The Negotiator
Anime forum > Anime > TV, OVA & Movies
Sigfa
Sakarā ar to, ka patreiz aktīvajos tredos tēma ir aizplūdusi no tā, kur gribēju ko bilst, tad domāju, ka varu arīdzan šādi dot savu artavu foruma CPR kampaņai.

Nesen vienā latviešu trakerī tika iemesta diezgan interesanta paka - Yugo The Negotiator (droši vien tulkotos kā izlīdzējs). Izlēmu uzdurt aci, jo anidb viņam dod septiņas ar pusi balles.

Šovs ir balstīts uz Shinji Makari (真刈 信二, shkjiet, ka pirmais un vienīgais darbs) darba Yu-go ekranizācijas, kuru izpilda Shuu Akana (赤名 修, piedalījusies pašas mangas izstrādē, kā māksliniece, otrs darbs kurā arī piedalījusies kā māksliniece - Yamikagishi (manga)).

Tas ir šovs kurš dalās divās daļās, bet ne ar tādu stilu kā, piemēram, Gungrave kur pēc pirmās puses visa pasaule apgriežās kājām gaisā, bet gan vienkārši nomainot darbības vietu no Pakistānas uz Krieviju, kur stāsta uzbūve pa lielākajai daļai paliek tāda pati kā pirmajā. Yugo ir pasaules klases profesionāls izlīdzējs, kuru nolīdz privātiem mērķiem - atbrīvot gūstekņus. Iespaids gan rodas, ka šovā tiek implicēts, ka tas nav vienīgais ko viņš mēdz izlīgt. Par to cik lielā mērā viņš ir izlīdzējs un cik - Frēds jaunībā ar dzelzs bumbām gan man palika neatbildēts jautājums. Viņš atrisina savas problēmas nevis ar vardarbību, ar ko viņam nākas saskarties uz katra soļa, bet gan ar prātu, kas arī parādās šova tagline - "Negotiation means, you turn words into weapons" ("Izlīgšana nozīmē, ka tu pārvērt vārdus ieročos").

Šovs ir pilns ar dažnedažādām asprātībām, kas parādās priekšā stādīto problēmu risinājumā - ja tev šķiet, ka tu jau zini ko viņš darīs, lielākoties tā nebūs. Tiek izmantota cilvēka psiholoģija, zinātne un vairāki darba triki, kurus Yugo pārzin. Pat ja ar šo šovs nebūs spējīgs noturēt tavu uzmanību, tad vismaz iegūsi kādas trivia zināšanas. Jāatzīst gan, ka brīžiem ir diezgan grūti noticēt tam, kas tiek rādīts, bet, ja pārāk nepiekasās, šovs ir visnotaļ aizraujošs. Es visas 13 sērijas noskatījos vienā piegājienā.

Visā visumā animācija ir acij tīkama, diezgan kvalitatīvi izzīmēta, bet jāsaka, ka pārāk bieži tiek izmantoti tā saucamie panning-shot un rodas sajūta, ka arī kadrācija ir zemāka nekā citiem līdzīgas kvalitātes šoviem, kas nav īsti piedodams ņemot vērā, ka tas ir 2004. gada šovs, arī finansējumā problēmai nevajadzētu būt, jo manga bija/ir populāra.

Audiālā baudījuma ziņā arī jutu iztrūkumu. Nebija tādu vietu kur varētu iespiegties "Vāāāāāāi, kā man patīk šī kompozīcija", no otras puses gan, tad, kad skan mūzika, kas ir diezgan reti, tā nav pilnībā zemē metama, kaut arī lielākoties standarta kāpinājuma melodijas.

OP un ED es nekad neskatos, līdz ar ko arī neko jēdzīgu pateikt nevarēšu.

Vērtējums:
Stāsts: 8
Vizuālais: 7
Audiālais: 6
__
Kopā: 8 (nav vidējais)

[AniDB]

IPB Image
anti
Paldies, izklausās tīri sakarīgs šovs. Būs jāuzmet acs. Vai divas.
Kikyou
Oh, skan tiešām labi. Paldies par reklāmu, pretējā gadījumā šaubos, ka par tādu būtu pat uzzinājis.
Isabel Carmin fon Edelhain
Uz šitamo jau pirms kada laika metu acis. Paldies ka atgādināji par tādu lietu ^^
Kikyou
Noskatījos.

Rādās ka laikam visai mazs budžets šai animei bija, jo dikti nekustīga animācija (tai skaitā jau pieminētie panning shots). Vai varbūt gluži vienkārši esmu izlepis. Kā arī ieskaņots arī visai . Varētu jau teikt, ka animēm bez cirvju kaujām un pokebumbām tur jau nav ko dinamiski ieskaņot, bet paņemsim kaut vai to pašu desu noti par salīdzinājumu. Mūzika arī praktiski nebija.

Sižeta ziņā gan man nav daudz, par ko sūdzēties. Nebija nekas šādas emocijas izraisošs, bet bija interesanti tāpat. Vienīgais traucēja tas, ka tie pakistāņi tādi ļoti japāniski un bieži vien radās jautājums, kādā valodā viņi tur komunicē.

Patika Yugo kā tēls, jo viņš bija gaužam cilvēcīgs (izliekos, ka tos piedzīvojumus -40 un +40 grādos neredzēju...). Mēdza pieļaut kļūdas, kā mēs visi, bet tās vērst par labu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.