Help - Search - Members - Calendar
Full Version: JPY kurss
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
bbad
IPB Image

Kādam ir zināms šo izmaiņu iemesls?
Katrā ziņā vairs uz turieni nebraukšu, zinot, ka viss kļuvis par trešdaļu dārgāks
bubu
Nu kā, kas par iemeslu? Krīze taču.
Spectre
Japāna palīdz ASV nopludināt liekos dollārus tāds ir tas iemesls.
Info no drošiem avotiem. Tiklīdz štatos uzlabosies situācija (respektīvi atradīs kanālus kā eiropu nogremdēt) tā Japīšiem viss būs kedā.
P.s. viņiem tā krīze ir minimāli jūtama ja kas, tas ar mūsu algām tas liekās OMFGOMEGAPIZDEC
Unreachable
>_>

Nopludināt liekus dolārus? Ja viņiem būtu lieki dolāri, hehehe ......
Ir/bija otrādi. Tāpat kā ĶTR arī JP ņēmās aizdot naudu amerikāņiem. Tā viņi, un vēl bars citu valstu iedzīvojās "bagātībā" (ja tu tā vari nosaukt ASV solījumu atdot naudu, kuras viņiem nav). Ar šīm rezervēm, viņi tagad lēnā garā var dabūt bišķi pa bišķim bankrotējušos uzņēmumus. Ķīna grib prikt vēl vairāk, bet amīši uzticas Japānai vairāk.

Tā kā Japānas un Ķīnas ekonomikas bija ļoti uzplaukušas no šī burbuļa un ASV pieprasījuma, kurss gāja pietiekami zems, kopā ar citiem "ekonomikas sildītājiem". Tagad, kad JPY vajag pārvērst uz USD, rodas problēma, jo japāņi ir sapratuši, ka USD ir riskants, un negrib savu naudu tik lēti atdot. Rezultātā USD pret JPY zaudē vērtību un visas citas valūtas seko ....... pēc mazliet stulba biržas bara instinkta.


BTW ...... Japānai neiet labi. Tās ir trīs mēnešus vecas ziņas. ^^;
Viņi dabūja to pašu, ko Ķīna - zaudēja lielāko klientu (lasi: Amerikas alkatīgos patērētājus) un pēkšņi vairs nespēj pārdot savas preces un sāk slēgt rūpnīcas.
Sigfa
QUOTE(Unreachable @ Jan 17 2009, 20:51) *
[..]


te nav runa par teoreetisko naudu kaa paraadu, bet gan par to, ka amiishi ir saprinteejushi tik daudz dolaarus, ka tirgus ir paarpludinaats, vinjiem vinju vajag izlaist cauri pateereetaajiem un tad nogremdeet kautkur, lai var printeet veel, tur arii izmainjas jeenas kursaa.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.