Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Jauna manga latvijā!
Anime forum > Anime > Manga
Kaede
Kā jau kārtejo reizi, apgāds Zvaigzne ABC (tie paši, kuri izdeva Lielās Mangas Grāmatu) ir pacentusies. Latvijā parādījusies pirmā (vismaz pirmā man zināmā!) latviski tulkotā manga Bizengasta. Nopērkama grāmatnīcās. Lūk info: te Šodien pilnīgi nejauši uzdūros tai un uz mirkli likās, ka kļūstu uz vecumdienām (XD) akla. laugh.gif

IPB Image
Niks
Ak, ja vien tā būtu patiesība - tulkota no angļu valodas, turklāt kaut kā šaubos, vai tā tiešām ir manga, jo autorei tāds dikti nejapānisks vārds, turklāt art arī tāds apšaubāms un vēl velk uz shoujo. Ja kāds izdotu latviski vai vismaz izplatītu Latvijā kaut vai vāciski School Rumble - lūk, tad tiešām būtu iemesls svinēt.
Noriass Gato
Mjam, vienīgais, izskatās, ka šī 'manga' nav tapusi Japānā:

http://www.amazon.com/Bizenghast-1-M-Alice...w/dp/1595327436

Vēl par to pašu tēmu izsakās Vikipēdija:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bizenghast


Kaede
Heh, XD, es jau nesvinu. Es vnk pabrīnījos pamatīgi. Neko tādu īsti laikam nebiju gaidījusi. Vispār. unsure.gif Tapē arī padomāju, ka redze klibo. Mjā, žēl, ka nekā sakarīga gan viņi iztulkot nevar, mukyāam.
zenofex
Visdrīzāk jau iepirkt mangu no Japānas izdošanai Latvijā un vēl tulkot maksā pārāk dārgi priekš mūsu mazās valstiņas, tā kā te acīmredzot iets vieglākais ceļš, un kaut kas izdots pa to tēmu apmēram, cerot uz kaut kādu peļņu. Bet tendence skaidri redzama - manga-esque lietas ienāk arī pie mums.
Hikaru
Amerikāņi influencojās no japāņu mangas un jau kādu laiku taisa savas mangas. Tas vairs nav tas. Cik esmu lasījis atsauksmes, amerikāņu mangas ir garlaicīgas un tajās nav tās japāņu atmosfēras, ar ko piesaista īstās mangas. Pēc zīmēšanas stila, čaru dizaina, lai cik līdzīgi mēģinātu zīmēt, redzams, ka to nav zīmējuši japāņi.
Latvijā neko labāku par 2. šķiras produkciju nepārdot.
Shinobi-sama
Te vareetu nedaudz nepiekrist arii. Ja tev fantaazija straadaa, tad vari mangas skriceleet augshaa cik uziet. Tev maz zinaams cik daudz koncepta maakslienieku var uzziimeet manga stilaa taa ka tu nemaz i nepateiksi, kursh tiirasinju pavalstnieks to ir dariijis. Pasniedz savu unikaalo skatiijumu kaadaa garaa gribi, no jebkuras kultuuras viedoklja gribi, veelams lai tikai nesapiitos stulbaas pretrunaas.
Roze
Nopirksim, ievērtēsim..

p.s. nebiju pamanijis, bet Elkor Plazā samērā daudz anime DVD tirgojas diemžēl krievu valodā, kas nebūtu sāpe, ja būtu atstāts orģinālskaņa un subtitri angļu valodā (diemžēl pēc dvd vāciņa izskatijās ka tikai krievu).
Kaede
Nu, es nopirku, man, galu galā, nav žēl vienas pusdienu reizes naudu (aka 2.35) par šāda veida grāmatiņu. Nu, godīgi sakot- biju gaidījusi kaut ko daudz šausmīgāku un neinteresantāku, kā patiesībā. Likās pat tīri lasāma, nu, konkrētai auditorijai, kurai patīk šausmenes un piedzīvojumi. Nebija tik traki smile.gif Grāmatiņas beigās pat bija viena bilde, kura tiešām nu ļoooti patika (ar mazu, smuku gothic lolita rolleyes.gif )
Tā kā mans kopējais iespaids nav nemaz tik traki. Un lēti, pēc manām domām. Naudas nebija žēl. smile.gif
zenofex
Par Rozes P.S.
Par tiem DVD nedaudz info bija arī šajā pavedienā
Varu piebilst, ka DVD ir krievu/japāņu skaņu celiņi un krievu subtitri. Kvalitāte laba, mājās stāv Last Exile, Paranoia Agent un Samurai Champloo no tiem krievu izdevējiem.
Kentaishi
teikšu kā ir, grāmatiņa interesanta. Zīmējumi gan ne tādi kā japāņiem, bet šī pārmaiņa man pat patika, teiksim Dinas GL izskatam zīmējumu paveids pat piestāvēja. čaru vārdi gan jēli. Varēja izdomāt ko labāku. Kāda starpība kādas valsts pilsone ir šī autore, fakts ir tāds, ka es nespēju apvienot vārdu Dina ar gotisko Lolitu. Grāmatiņas sižets diezgan baudāms, tādiem zvēriem kā man. biggrin.gif Izlasīju jau tai pašā dienā, kad grāmatiņa parādījās grāmatveikalu plauktos. Nu neko... gaidīšu nākošo Bizengastas daļu un pilnīgi noteikti gribētos palasīt kādu īstu japāņu mangu. Kaut vai vācijā pirktais Trinity blood... tur redzamais humors krasi atšķiras ar šo "mangu", var redzēt, ka autorei nav liela pieredze ar komiksa tipa grāmatiņām. Piedzīvojumu vai šausmu manga, tas nav no svara, jo japāņu mangās humoru atradīsi vienmēr, jebkurā brīdī varēsi atrast par ko izsmieties, Bizengastā gan ne. :/
Niks
Pilsonībai nav it nekādas nozīmes, taču mentalitātei gan, tāpēc vismaz es runāju par autores tautību, nevis pilsonību.
Kaede
ketnaishi- nu, es vismaz pasmaidīju, tad, kad tas mazais zvērs sacīja, ka komunisms bojā redzi. rolleyes.gif
Klokjvaarpsta
QUOTE(Kentaishi @ Sep 13 2007, 21:24) *

čaru vārdi gan jēli. Varēja izdomāt ko labāku. Kāda starpība kādas valsts pilsone ir šī autore, fakts ir tāds, ka es nespēju apvienot vārdu Dina ar gotisko Lolitu.


LoL! Es paziistu vienu gotisku Dinu, kas kaa reiz dazhaadu juutu izpausmju deelj vareetu tikt ieskaitiita arii lolitu kaartaa un jaasaka, ka vinjai shis vaards dikti piestaav taapeec shkjiet atgriezhamies pie vecaa labaa "katram savs" un esmu dzirdeejis, ka sauli arii katrs savaa kraasaa redzot (<- shiis gan muljkjiibas, bet filozofiskaa ideja ta skaidra). Gaumi veido dziives pieredze un asocaacijas

(^pilniigi bezjeedziigs ieraksts)

Un ja nopietni, to mangu nez kaadaa biblioteekaa ar nevar panjemt? (nu, labi, varbuut ne tik nopietni)
Arfija
hmm... nu palasot un peikriitot, gan nepiekriitot dazhiem juusu uzskatiem un blaa, blaa, manas atzinjas par sho mangu- nu, naudu jau nu tieshaam nebuutu zheel izdot. 2.35! es biju shokaa, kad izdzirdeeju cenu. atliek vien sagaidiit naakamo graamatu un tad atkal un atkal, kaut gan, manupraat peec kaadas 3aas vai arii 4turtaas nevienam nebuus veelme vinju pirkt, jo vinja ir viegli lasaama un man pat godiigi sakot likaas maaz maazmaaz liet garlaiciiga. bet, ja turpmaak sizhets buus interesantaaks, tad es buushu atkariiga no vinjas. protams, man nebija sajeegas paprasiit kaadam un noskaidrot cik vinja maksaaja, lai pati aizietu uz graamatniicu un nopirktu vinju. paldies liels CILVEEKAM KURSH MAN VINJU AIZDEVA! Bizengasta visaa visuma kopumaa manupraat bija diezgan pietiekami lasaams gabals, lai vareetu dragaat un skjirstiit naakamaas lappaspuses. ljoti plaana. peec mana skatiijuma, man pat bija sajuuta, ka tur dazhas lapas tika iznjemtas aaraa. latvieshu valodaa vinju lasiit ir tik viegli un garlaiciigi. lai arii vaards `garlaiciigi` nebija domaats kaa nolietojies gabals kuru var lasiit kad tu beidzies nost no bezdarbiibas un ideju aptruukuma. tieshi preteeji. tekts bija paarak viegli lasaams un tik viegli izprotams. dazhreiz uznaaca ieksheeja `reeka` par tiem visiem `būūūm!` un `šsššš..!`. mnja. sava veida paldies ir jaasaka Latvijai, ka beidzot ir saakushi ko dariit. aizmuguree redzamo fanu ziimeejumi bija skaisti. es buutu lielaa shokaa ja peec dazhiem gadiem buutu paartuulkota kaada hentai manga. man mute atkaraatos. bet, pa cik muusu valsts ierobezho visas filmas pa vecuma kategorijaam, tad sajuuta, ka taa saucamajaa `mangaa` kkas buutu `aizmirsts` un pamests novaartaa nepamet. taa ir man pielipusi. kkas truukst. bet, aciimredzot [neatceroskurālappaspusētasbija] redzamaas `panstu, pantsu` 8gadiigai meiteniitei ar nezinaama vecuma puisi `netiishaam` paluukojoties uz taam un aciimredzamu *blush* uz vinja vaigiem es biju shokaa, ka shitik maza meiteniite taada patpaljaaviibaa un patstaaviigaa dziives veidaa ieraugot shitaadu blandiishanos ar puisi kursh izskataas tik pieaudzis un blaa, blaa... daudzvaard sakot- vinji ir aizmirsushi cik tai Dinai gadu! hallo? astonjos gados shitaadi piedziivojumi? nu labriit! ok, lai gan iistaa realitaate ir taada kaada ir, ka mazi beerni jau staigaa pa staciju, kuru vecumaa es pat uz skolu veel viena nebraucu! dziive nav rozhu daarzs, tas ir eerkshkju daarzs! un tad veel cilveeki briinaas par to kaadi muusdienaas izaug tie beerni! un vainiigi jau vien tie vecaaki ir!!!! bet, manupraat Latvija nepaardotu shaa taa `mangu` kuraa ir cirvis! xD
bet, jaapriecaajas jau vien ir, ka taads briinums ir izgudrots un arii, lai, kas tas buutu, tomeer man ir liels paldies par to! sizhets, viegls, aatri lasaams, bet gribu redzeet turpinaajumu. shis tas. bet nu, nepiekasiishos. XD esmu pateiciiga.
Shinobi-sama
Arfija, domas daudz, bet teksta formaatam vajag veltiit vairaak laika -_-.

Un latvijaa izdot mangu nav nekaadu probleemu absoluuti -_-, vajadziigs tikai finanseejums, lai vinju iespiestu un atrast veikalus, kuros vinju tirgotu. Reaali leetaak buutu mangu iespiest un tad izplatiit uz iepriekshpasiitujumu. Nu taa reaali, lai nebuutu labdariiba, jaaiespiezh vismaz 300 eksemplaaru un 200lpp miikstos vaakos ar cenu 6-10ls per book galapateereetaajam. Tas viss ir ljoti reaali, TIKAI kur gan atrastos kursh taa no zila gaisa izmetiis 1k+ par tiraazhu, kuru visticamaak arii neiztirgos, labi ja 100 atradiisies, kas panjems to 'kladi' par 6Ls.
Takaa atliek tikai atrasties ljoti optimistiki noskanjotam cilvim, kursh gatavs izliet pikji gandriiz bezpelnjas noluukaa, veelaak iespeejams arii peljnja paraadiisies. Bet tam visam ir arii veel otra puse, liela dalja hardcore mangu lasiitaaju visu kas interesee jau ir sen up to date izlasiijushi internetaa, respektiivi, rodas jautaajums, ko tad iisti izdot/iespiest. Kaa arii te jau iemineejaas, tad visi tie Shhh...., Buuuum izraisa tikai smiinu. Personiigi mani (daudzus citus noteikti arii) lauzh doma lasiit latviskojumus, taam veertiibaam kas jau ir praktiski iebetoneetas japaaniskaa izpratnee, tas viss atkal ierobezho potenciaalos pirceejus. Tie kuri grib nopirkt vaibstiisies par 'literaarajiem artefaktiem' vinju izpratnee, tie kas uzkjersies uz bildiiteem atkal shkjobiis fasaadi par japaanismiem (ja viss ir maksimaali tuvu japaanju valodai un izpratnei). Turpinaat var ilgi un dikti, tapeec, luuzuma punkts ir optimisms no pikja tereetaaja puses ^_^

P.S. Jaamaacaas ir japaanju valoda un jaapeerk orgjinaaldruka, vajag sevi piespiest ^_^
zeloco
Man patika, gaidu nākamo daļu! n_n
(jā, man maz vajag laimei ._.)
undux
gribu dabūt un dabūšu
Mei
"Bizengasta" laba amerikāņu veidota manga. Man viņa ir un esmu vaiŗākas reizes toizlasījusi un ar nepacietību gaidu, kad tiks izdots 2. volume, bet sacīt latviski grāmata...

Iz arī otra manga Latvijā, "Princese Ai" kuru patiešām ir veidojuši japāņi un arī jālasa kā īsta manga. Tā ir ļoti interesanta manga, kuru iesaku visiem izlasīt. Maksā ļoti lēti piedevām, tikai 1.98 santīmi Zaigznē ABC.
Asuka
man patika gan Bizengasta, gan Hime ai.
dikti patika.
cītīgi gaidu nākamās daļas. ><
tik zivs viņ` zin, kad viņas iztulkos.
Lawleit
Dabuju shito dzimenee. Teikshu ka neslikta. Nesmu gan creepy mangas piekritejs. Ja vel butu japanju autors. Likas ka dazi personazi zimeti diezgan pavaji (Vinss)
..~Ze-fantast~..
mmjā. es ilgi lūkojos uz trim mangām līdz izlēmu ņemt tikai "Princesi Ai"
sev par nelaimi/ laimi tieši pēdējā dienas naudas deva tika izdota.
mmjā. stunda un pricese Ai bija cauri. ceru,ka viņi visai drīz isdos nākamo, jo internetā es negribu laiku tērēt tai.
lai vai kā - domājams principa pēc jānopērk arī šī un warcraft. princips beigsies,kad latviski parādīsies citas normālas mangas lielākā vairumā.
*sapņo un aizmieg*
Church
labaak neteeree naudu viduveejam vai sliktaakam krapam, un pasuuti kaut ko normaalaaku, kauch vai angliski tulkotu, ja jau interesee hardprintaa.

pirkt komiksu, taapeec ka tas tiek announceets "pirmaa manga latvijaa" ? BS.
taapat kaa pirkt "meernieku laikus", jo "pirmais latvieshu romaans".
..~Ze-fantast~..
QUOTE(Church @ Feb 20 2008, 21:58) *

labaak neteeree naudu viduveejam vai sliktaakam krapam, un pasuuti kaut ko normaalaaku, kauch vai angliski tulkotu, ja jau interesee hardprintaa.

pirkt komiksu, taapeec ka tas tiek announceets "pirmaa manga latvijaa" ? BS.
taapat kaa pirkt "meernieku laikus", jo "pirmais latvieshu romaans".



taisniiba. pēc "Princeses Ai" varēja saprats, ka latviešu tulkotāji (man vienalga, kas vai kur viņi ir) nav šo to izpratuši pēc izteicieniem. varēja just cauri, ka tur tā nebija. lai gan, nevar jau no otras puses zionāt ko Lova izdomājusi.
saprotams, ka pasūtīt ir labāk kā iztikt no tā, ko sniedz lv grāmatnīcas.

bet man patīk tava doma.
Gothic-Lolit
Es mangas pasulei pievienojos nesen...Pat ļoti nesen.Tāpēc man te būtu viens jautājums:bibliotēkās to bizengastu var izņemt? Un vispār es šaubos vai īstu japāņu mangu Latvija vispār kādreiz izdos... mad.gif dry.gif
Church
labaak vienkaarshi saac vilkt no interneta scanlateetu (skaneetu/tulkotu) angliski mangu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.