Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Anime: Made in latvia?
Anime forum > Anime > Anime: made in Latvia
Pages: 1, 2
Haikis
Uz doto brīdi visi iepriekš apspriestie projekti šajā pavedienā ir pamesti un netiek turpināti. Pavedieni ir slēgti un liekie, izdzēsti.

Nākotnē ir cerības uz vienu vai diviem māksliniekiem, kas varētu atsākt darbu pie anime stila zīmētas filmas Latvijā, tomēr nekas nopietns pagaidām netiek apspriests.

Iespējams ir vērts papildināt esošo pavedienu ar potenciālajiem komiksu zīmētājiem Latvijā.

Ar cieņu,
moderators?
edg
Komiksi ir indivuduaali projekti. Tie var mieriigi seedeet useru galerijaas. Anime projekts iipashi atdalaas tieshi taapeec, ka vienam cilveekam to paveikt ir gruuti, un straadaat vairaakiem ir iespeejams. Paseedeesim, pagaidiisim, varbuut kaut kad paraadiisies kaads, kas speej un grib novest projektu.
Niks
Un ko tie potenciālie spētu izdarīt - gandrīz visi viņi zīmē tik slikt, ka gribās šamiem purnus izšķaidīt par to vien, ka publicē tādus draņķus netā. Un, pat ja dabūsiet labus māksliniekus, viņi nav animātori - protams, var jau ar skeneri un ķepu to darīt, bet rezultāts būs tāds, ka skatītājiem piemetīsies galvassāpes, ja vispār gribēs kaut ko tik sliktu skatīties, turklāt tas būs murgs visiem tapšanā iesaistītajiem, jo pat pie tikai 6 kadriem sekundē minūti gara animācija prasīs 360 kadrus - daži cilvēki to neuzzīmēs saprātīgā laikā. Vajag patiešām fanātisku projekta vadītāju, kas spētu citus iedvesmot, labu režisoru, jēdzīgu scenāriju un animātorus, kas prot strādāt ar vismaz CorelDRAW vai, vēl labāk, piemēram, Blender, vai pat ko nopietnāku.
edg
Paskaties ruupiigi kaadu animes simto vai divsimto seeriju. Tur var redzeet izcilus piemeerus, kaa ar viltiigu rezhiju panaakt, ka jaaziimee ljoti, ljoti maz. It iipashi vecaam anime. Un taadu ziimeetaaju, kas vareetu paaris desmit bildes uzziimeet, mums ir. Probleema liidz shim, cik atceros, bija tieshi taa, ka visi baraa kaut ko muld, bet neviens taa iisti neko nedara - nav cilveeks, kas reaali vadiitu. Bija meegjinaajumi, bet fail.
Niks
Jebkurā gadījumā zīmēt ar roku, IMHO, ir neprāts - vienīgais saprātīgais risinājums, kā kaut ko puslīdz labu uztaisīt bez milzīgiem cilvēkresursiem, ir izmantojot vektorgrafiku vai 3D modelēšanu, turklāt, ceru, ka neesi aizmirsis, ka zimējot ar roku, nav iespējams uzzīmēt nekļūdīgi - gala rezultāts būs attēls, kas ideālā gadījumā nedaudz raustīsies, turklāt, ja tev īsti neaizgāja, tad vidusmēra mūsdienu anime vienā epā ir aptuveni 35k kadru, protams, zīmējot ar roku var veidot starpkadrus, tomēr apjoms tik un tā būs mērāms simtos, pat ja tā būs tikai dažas minūtes gara animācija - pasaki to kādam + faktu, ka par to nemaksā, un tevi ratā nepasūtīs tikai vājprātīgais.
P.S. Tā stap citu, man vienmēr ir riebušies tie fiksie režisoriņi, kas pamanās izbraukt uz animējamā apjoma samazināšanas, jo nav iespējams samazināt ieguldīto darbu, kaut ko nezaudējot - tā nu šī pasaule ir iekārtota (man likās, ka tu esi fizmats, tādēļ tev tam būtu jābūt pašsaprotamam).
UltraUpdate: ak šī svētā zobu šrubēšana - atkal jau izdomāju ko neprātīgu tās laikā. http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_Flash - ar šo daži jēdzīgi programmētāji kopā ar burtiski saujiņu labu mākslinieku un dažiem cilvēkiem, kas visu pārrauga un dzen pārējo varzu uz priekšu varētu mēģināt uztaisīt, piemēram, http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_novel
edg
Neuztraucies, man aiziet. Ja tu buutu lasiijis manu postu, un ieveerojis, ka es uzsveru vecas animes, saprastu, ka man pie kaajas tas perfekcionisms, ko tu tik ljoti miili. Varbuut es to nepietiekami uzsveeru. Vecaas animees stuff meedz buut vienkaarshots liidz izsmiekla liimenim. Ir cilveeki, kam tas riebjas, bet ir, kam neruup. Es anime skatos deelj sizheta nevis vizuaalaa baudiijuma. Vizuaalais baudaams imo ir zem desmit animeem visaa pasaulee visos laikos. Kaut kaadiem latvieshu klekseetaajiem tajaa laucinjaa nav ko mekleet. Vai tu jebkad esi cereejis uz preteejo? Sizhetu gan es ticu, ka var izdomaat. Ja latvieshi vareetu uztaisiit kaut ko Sexy Commando liidziigu, es buutu laimiigs.
P.S. Reiz runaaju par visual novel ar LeoR, bet shamam ir aptruucies ziimeetspeeks. Nav vairs postu no vinja.
Haikis
Jā, atdzīstu! Pirmais projekts, ko aizsāku feiloja.
LMstrike
Ja gadījumā atrodas cilvēki, kas grib izlikt mežonīgi daudz laika, darba un sava talanta, tad es ar esmu in. smile.gif
4IGAANC
Latviesiem jau ir savs anime, piemeram, Dilli Dallijs vai ta multenite par kuci (sunu meiteniti) no Izgudrotaju Ciema?
edg
QUOTE(4IGAANC @ Dec 7 2007, 22:43) *

Latviesiem jau ir savs anime, piemeram, Dilli Dallijs vai ta multenite par kuci (sunu meiteniti) no Izgudrotaju Ciema?

Latviešu multfilmas:
http://www.apollo.lv/upload/video/247/uzpasaka03.jpg
http://www.ltv1.lv/files/lote%20un%20bruno%20uz%20tilta.jpg
http://www.apollo.lv/upload/2006-10-30/859...wide_102989.jpg

Anime:
http://www.fandm.edu/Images/anime.jpg

Var saskatīt atšķirību zīmēšanas stilos?
BlaMo
es ieteiktu, komandai, ja taada jau ir, saakumaa izveidot mazu klipinju, liidz 10 sekunes garu ar kaadu interesantu notikumu kur mijiedarbotos divi personaazi (pat bez fona). un tad pashi vareetu noveerteet, vai buus iespeejams sataisiit ko vairaak vai nee.... pats kaa animators, vairaak gan 3D, zinu, ka nemaz tik viegli, kaut vai vienkaarsotaa (bet baudaamaa) variantaa, tas nav, un kur nu veel 2D kur viss ir jaaziimee ( pat kaadas garmatainas anime meitenes nolekshana no jumta ( smukas nolekshanas) var izraadiities par klupshanas akmeni... Ja ar taam 10 sek. veiksmiigi tiktu galaa... tad cepuri nost smile.gif lai veicas...
LMstrike
Cerams uz jauno gadu būs kaut kas ko parādīt.smile.gif
edg
QUOTE(LMstrike @ Dec 21 2007, 10:23) *

Cerams uz jauno gadu būs kaut kas ko parādīt.smile.gif

amv?
LMstrike
Kind of. Tik paša zīmētu. Bet darba līdz nelabumam vēl daudz..
Ronin
Skatoties Makoto Sinkaja darbus var pārliecināties, ka viens pats var uztaisīt pat 20 minūšu garu Anime, īsfilmu, personāžu kvalitāte nav 10/10 , bet pati filma ir aizkustinoša. Bet tiesa, makoto Sinkajs ir monstrs un ģēnijs ja runa iet par Anime. Tāds cilvēks laikam spēj eksistēt tikai viens vienā laika telpā biggrin.gif
Iesaku noskatīties "Voices from a Distant Star". Visu grafisko daļu darīja viņš pats, varbūt saņemot minimālu palīdzību.
Haikis
Njā.. WoW bija un ir apēdis visu manu brīvo laiku. Darbs apēda pārējo, tapēc, tikai tagad ieskatījos šajā pavedienā.


Interesanti gan, ar kādām programmām Makoto ir radījis savus darbus.
edg
QUOTE(Haikis @ Jan 8 2008, 13:03) *

Interesanti gan, ar kādām programmām Makoto ir radījis savus darbus.

Neatceros un slinkums meklēt to lapu, bet viņam bija internetā skaidrā japāņu valodā raksts par to, ko viņš lieto. Tajā rakstā pavīd programmu nosaukumi, kurus es vairs neatceros.
Haikis
Varbūt kādam nav slikums un var iepostot linku uz šo lapu?
edg
Tik tālu, cik es pieņemu, tā lapa droši vien ir atrodama no Makoto Shinkai mājas lapas http://www2.odn.ne.jp/%7Eccs50140/ vai, ja nav, noteikti linkojas uz to t.b., http://www.google.lv/search?q=link%3Ahttp%...257Eccs50140%2F
Haikis
QUOTE(edg @ Jan 10 2008, 12:23) *

Tik tālu, cik es pieņemu, tā lapa droši vien ir atrodama no Makoto Shinkai mājas lapas http://www2.odn.ne.jp/%7Eccs50140/ vai, ja nav, noteikti linkojas uz to t.b., http://www.google.lv/search?q=link%3Ahttp%...257Eccs50140%2F



GHmm.. papētīju, patūlkoju ar babelfish, bet nekur neatradu kādas programmas mākslinieks izmanto. sad.gif Varbūt kāds japāņu valodas ģēnijs var palīdzēt?
Niks
AdobePhotoshop5.0
Adobe AfterEffects4.1
Lightwave3D6.5
Commotion3.1DV
Adobe Illustrator
Tie laikam ir viņa galvenie rīki.
Haikis
Liels paldies Niks!
serleons
nu kaa jums iet ar to latvieshu anime???
Hideki
Ja jau neviens neatbild - laikam jau nekā nav.
serleons
suudiigi suudiigi vajadzeetu jau kaut ko iesaakt
Haikis
Tieši tā, pagaidām, nekā. sad.gif

Bet es labošos! biggrin.gif
serleons
cerams ka labosies
Quaddro
Es redzu ka jus te runajat par anime taisisanu Latvija, un jus varetu izmantot Adobe Flash CS4 Proffesional, es izmantoju so programmu, un varetu jums uzprogrammet kautko, es ari zimeju mangu... vieniga problema butu, ka izskatas, ka te pilnigi nevienam nav laika kautko tadu darit, vai ari pareizak sakot - ir slinkums kautko pasakt.


Un, pec manam domam ir velviena problema: stasts. Kas mes vienkarsi na halava animesim ka kautkas staiga pa ielu un nomirst? Mums vajag normalu stastu izdomat, kas ir loti sarezgiti.
FuschichO
QUOTE(Quaddro @ May 4 2009, 12:36) *

Mums vajag normalu stastu izdomat, kas ir loti sarezgiti.


Viens salvijas kāsis un stāsts gatavs.

Nu vispār- ir cilvēki ar un ir cilvēki bez talanta izdomāt stāstus. Iesaku atrast tādu, kuram tie paši no mutes birst ārā. Tādu nav tik maz kā varētu likties. Mums tepat forumā ir daži cilvēki, kas aizraujas ar rakstīšanu. Nedomāju, ka viņi īpaši stīvētos uzrakstīt scenāriju.
Niks
No muldēšanas forumā, ja kas vispār ir radies, tad tikai ADTRW relīzes. Meklējiet cilvēkus (ne publiski), sūtiet viņiem PM, un varbūt, ja būs gana daudz apņēmības, kaut kas sanāks (hey, it did work for EnoZ).
Sigfa
QUOTE(FuschichO @ May 4 2009, 12:47) *

Viens salvijas kāsis un stāsts gatavs.

Nu vispār- ir cilvēki ar un ir cilvēki bez talanta izdomāt stāstus. Iesaku atrast tādu, kuram tie paši no mutes birst ārā. Tādu nav tik maz kā varētu likties. Mums tepat forumā ir daži cilvēki, kas aizraujas ar rakstīšanu. Nedomāju, ka viņi īpaši stīvētos uzrakstīt scenāriju.


drugs'R'bad; besides, zem salvijas nekaa dizhaa rakstiishana nesanaaks.

Un man patiik tava impliciitaa noraade uz sevi, lol.

IPB Image

she, inspiraacijai.
FuschichO
QUOTE(Sigfa @ May 4 2009, 17:59) *


Un man patiik tava impliciitaa noraade uz sevi, lol.



Nu nē- man scenārijus nepatīk rakstīt, bet tikai tulkot. khe, khe. Es neesmu no tiem, kas spētu izveidot salīdzinoši īsu, saspringtu, oriģinālu un aizraujošu sižetu. Es esmu oldschool.
Tigra2
Starp citu mēs taču dzīvojam Latvijā!
Gan jau no latvju kultūvēsturiskā mantojuma var kautko derīgu izrakt :B
Piemēram, no Noras Ikstenas var pat šo to visai feinu izrakt. bija viens stāsts par melnu zīda šalli, kautkas tur "Atgadījums ar Karolīnu(?)(Neatceros īsti viņas vārdu)"
Tad vēl interesanti bija "Kauns Gravīķos", "Naģe", nu nav jau nekādi tur ultimatīvie šedevri, bet priekš latviešu cilvēka(kas savā būtībā ir sūdīgs literāts), ir pat ļoti feini darbi, ar odziņu.
Vismaz latviešu valodas skolotāja ir stāvā sajūsmā. XD
Un nedomāju, ka Ikstenas kundze ir tik dusmīgs džubars, lai neatļautu kādu no saviem darbiem mēģināt pārvērst animācijā, ja vien mīļi palūdz.
FuschichO
QUOTE(Tigra2 @ May 5 2009, 22:03) *

Starp citu mēs taču dzīvojam Latvijā!
Gan jau no latvju kultūvēsturiskā mantojuma var kautko derīgu izrakt :B
Piemēram, no Noras Ikstenas var pat šo to visai feinu izrakt. bija viens stāsts par melnu zīda šalli, kautkas tur "Atgadījums ar Karolīnu(?)(Neatceros īsti viņas vārdu)"
Tad vēl interesanti bija "Kauns Gravīķos", "Naģe", nu nav jau nekādi tur ultimatīvie šedevri, bet priekš latviešu cilvēka(kas savā būtībā ir sūdīgs literāts), ir pat ļoti feini darbi, ar odziņu.
Vismaz latviešu valodas skolotāja ir stāvā sajūsmā. XD
Un nedomāju, ka Ikstenas kundze ir tik dusmīgs džubars, lai neatļautu kādu no saviem darbiem mēģināt pārvērst animācijā, ja vien mīļi palūdz.


Šim es pilnīgi piekrītu. Bez tam ir kaudze citu jauku stāstu. Var jau kādu pasaku kaut vai ņemt, tikai tādu foršāku. Asiņainu pasaku letiņiem nav? Kaut ko brāļu Grimmu stilā...
Quaddro
Es pameginasu uztaisit 10 sekunzu animaciju kur cilveks nolec no majas, lai redzetu vai tas tiesam ir tik gruti.
edg
10 sekundes vairāk kā 10 dienās ir 20 minūtes vairāk kā 3 gadus un kapeikas.
serleons
isaak sakot vajag izdomaatt scenaariju vai atrast kaadu kursh to varees izdariit un tad riikoties
Lestats
biggrin.gif eerrrm par to ka krustneshi letinjus apslakteee...kinda vesturisko variantu vareetu uzmest smile.gif
lilion
Es ldrīzāk par to kā kurši sasit krustnešus durbes kaujā, vai arī par latviešu strelniekiem, ja jau cilā vēsturiskās idejas.
Skaidrs, ka letiņiem ir asiņainas pasakas,kaut vai kurbads , tur galvenais varonis iet bojā.
Tigra2
QUOTE(lilion @ Jul 11 2009, 22:20) *

kaut vai kurbads , tur galvenais varonis iet bojā.


Par kurbadu jau muļķiks izveidots XD Pie tam kāds vēl, futūristisks, ar visiem lāzerieročiem un zombijiem.
Nez es domāju, ka tas krustnešu storijs ir absolūts FAIL.
rinkans
es varētu izdomāt kādu scenāriju, bet tikai tad ja sāktos īsts projekts ar normālu mākslinieku. vairāk neko nevajag.
hentaiby
latvija razotu anime , man liekas tadu redzeesim tikai peec 50 gadiem vismaz tadu kur ir anime stils (lol)
latvijaa atbildigie jeb tie kuri taisa multenes utt nesparot animes nozimi pasaule vini neredz tas jegu ....
tas ir diezgan beedigi...... patiesiba ljoti bedigi es negribu gaidit suuda 50 gadus lai varetu redzet lv anime......
varbut pat tikai peec 100 gadiem hmmmmmmm dry.gif
lilion
Geez ar tādu attieksmi mēs visi varam aiziet un pakārties, jo mums taču nav nekādu cerību. Tie cilvēki kas taisa multfilmas taisa tās pēc savām velmēm, un arī pēc tā, kas varētu tikt novērtēts pārdots citur. Ir muļķīgi dusmoties uz viņiem tikai tāpēc, ka viņi nevēlas taisīt kaut ko anime stilā. Tad jau man vajadzētu iet kauties ar ikvienu, kas paziņo, ka anime ir .... khm un to, ka es esmu pikaču.
FuschichO
Ja es taisītu multeni, es arī to diez vai taisītu anime stilā. Drīzāk tādā spocīgā, jocīgā grafikā. Tas nekas, ka man pašai anime patīk. Latvijā multfilmu taisīšana nav īsti nekāds labais bizness, drīzāk cilvēka izpausme, jo ar to te naudu riekšām sagrābties nevar. Anime ir īpatna ar to, ka no visiem multiplikācijas stiliem tā man visvairāk asociējas ar komerciālismu, savukārt tie no-life cilvēki, kas pie mums taisa savas fantāziju vizualizācijas diez vai ir saucami par komerciāliem.

Es, protams, varu kļūdīties, jo es pati neesmu nekādā veidā piedalījusies animāciju veidošanā, un ar tiem cilvēkiem, kuri ir, es īsti neesmu par to runājusi, bet nu tas ir mans pusaklais viedoklis.
Egro
Mans ieteikums jums kungi. Scenārijs Lāčplēsis!!! Kaut ko līdzīgu Vampir Hunter D . Tikai Lāčplēsis. Kurš cīnītos pret Melno Bruņinieku!!! Pie tam. Atrast finansējumu nav ti grūti, kā jums liekas. Izveidojiet 20 min anime ( idejālu ) Un meklējiet sponsorus. Tā tās lietas darās. Reklāma + Sponsori + Darbs + Anime!!! Nevis Bariņš + čakars + finansējuma trūkums! Ja būs kaut viena sērija ( Laba protams ) Tad būs pamats kaut kam nopietnākam kungi. Nevis uzreiz bliezt anime. Galvenais mājā ir pamati, un protams pats grūtākais. Scenārīju ir pilna pakala kungi. Cik lien. Lūdzu Par Tā saucamajiem Gopnikiem un viņu savstarpējām attiecībām. Par Kuršiem. Kā no viņiem baidījās pus Eiropas. Par Karu I II . Par 1990 gadiem. Līgas mednieki ( Anšlavs Eglītis ) Lūdzu, scenāriju ļoti daudz. Par mistiku arī var.

PAR censoņiem, kuri dibināja Latvijas Go Federāciju un viņu savstarpējām attiecībām ar sabiedrību!!!!!!!!!!
serleons
hahahaha lol pa federaaciju tas buutu reeciigi
Kuro-San
vot jums gan tās idejas xD moš uztaisiet animi par likteņa līdumniekiem ne? tā skaitās misterija + senie laiki, strēlnieki utt : D

bet vispār ko tur knapināties, kautkādu baigo shounen ar ekšinu vajag uzcept un kāst baigo naudu ar to, pa visu pasauli, kā naruto piemēram : P
serleons
jaa izskataas ka vaards knapinaaties tev ir svesh smile.gif
Tamashi
Nu gan... dry.gif kas wisiem leecies, shiis patriotiskas idejas... katru gadu televizija krukji tas filmas (jau no galvas zinamas tas filmas, cik war), kaut kadas citas idejas nav?
Nothinga
Idejas...

Prasi kādam, kuram ir iedvesma vai Renkunam [aka man] [pārveidots karneolas biedra citāts]

Es personīgi varu mēģināt izveidot scenāriju/uzrakstīt sižetu/pamest ideju +/- klasiskam fantazy sižetikas gabaliņam ar dažiem varoņiem, vienotu vietu vai citām lietām, kas jums būtu vajadzīgas. Varu mēģināt uztapināt arī kaut ko reālisma garā, bet drīzāk sanāktu misticisms vai sapņojumam līdzīgs.

Ieskatam varu ieest īsu idejas ieskatu kādai īsstāstu sērijai, kas man labu brīdi padomā.

"Kad redzam debesīs krītošu zvaigzni mēs parasti ievēlamies vēlēšanos. Tas nekas, ka zaigzne ir tikai atmosfērā sadegošs meteora gabaliņš vai akmentiņš, mēs to izdarām. Nereti, nemaz neapzinoties vai zemapziņā mūsu vēlēšanās ir:"Cik skaisti! Es vēlos redzēt vēl vienu krītošu zvaigzni!"
Tomēr, ja kādam izdotos ievēlēties savu vēlēšanos tieši tajā brīdī, tieši tai zvaignei? Ja zvaigznes nebūtu viss parasti akmeņi, bet kaut kas cits?
Katru reizi, kad kāds izsaka savu vēlēšanos krītošai zvaigznei [citu, piepildāmu un nesaistītu ar vēl vienas zvaigznes vai kā tamlīdzīga redzēšanu], zvaigznei šī vēlēšanās jāpiepilda. Tā nolaižas šā cilvēka priekšā un dara visu, lai šo vēlmi piepildītu. Jo tikai, kad vēlme piepildīta, tā var nodzist, lai atkal atgrieztos debesīs kā jauna, kā cita zvaigzne."
Manā idejā zvaigznes ir mītiskas radības vai paŗcilvēciskoti dzīvnieki [aka mans ierastais furrij-ne-furrij tipa zīmēšanas stils] taču zvaiznes var būt arī dzīvnieki un cilvēki. Bez tam, zvaigznes nekrīt tikai mūsu dienās un tikai uz mūsu planētas.
Arī sižets var būt klasisks romance stāsts: Princese un princis, kas nevar satikties kkādu nebūt iemeslu dēļ, bet tad viens no viņiem izsaka vēlēšanos zviagznei "Es ēlos redzēt savu mīļoto/būt ar viņu kopā uz mūžu" vai akut ko tamlīdzīgu un tad nu zvaigzne, peileitojot nelielu maģisko spēku vai cilvēciskiem pārliecināšanas paņēmieniem mēģina vēlēšanos izpildīt.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.