Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto
Anime forum > Anime > TV, OVA & Movies
Ginta
nosaukums: Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto
epizodes: 26
zanrs: historical settings

oficiala lapa: http://www.irohanihoheto.jp/
vel info: AnimeNfo; AniDB; ANN

apraksts (zinu- struntigs.. (tulkots no ieprieksminetajiem info avotiem)):

Edo eras beigas iezimeja pedejo periodu samurajiiem, kas uzticeja savu parliecibu un dzivibu zobenam. Lidz ar Rietumu ietekmi, miers Tokugawa Shogunate -a sak brukt. Si apversuma laika nacijas jaunatne mekleja jaunu laikmetu, bet bija kat tads, kas atnesa nemieru un haosu. Tas tiek saukts par 'Hasha no Kubi' (Iekarotaja Galva). Legenda vesta, ka tas, kurs to iegus, valdis par visu valsti.
Tacu pastav vel vieniena enu radiba, saukta muzigais slepkava, kas ir lemta staties pretim 'Hasha no Kubi'. Sie divi radijumi ir pastavejusi muziga konflikta, kas ir ietekmejis vestures gaitu un tos, kas karo varu.
Ir, kas to velas pasi sev, ir, kas- atriebibai un ir, kas to velas, lai realizeru idealus..

torrenti: seit

IPB Image

Ginta-chan's subjektivais komentars: pagaidam liekas visnotal laba anime.
audio izpildijums [muzika, efekti, seiyuu (-waa- they've got Inoue Kazuhiko as Ibaragi Sotetsu!! happy.gif)]- labs
artwork un vizualais izpildijums- smuks
stasts- interesants
Keydan
Animacija - norm. Muzika - norms. Sižets - norm. Viss pagaidam norm... tatad atzime ir noorm 8/10.
Tomer kas viņam ar acim?
Ginta
what dou you mean: kas vinam ar acim??
nepamaniju neko tadu.. viss itka normali.. vienu bridi saka kosi spidet, bet tas noteikti ir saistits ar vina patieso butibu/inner power/whatever, kas visticamak stasta gaita tiks atklats..
Keydan
Pirma serija beigas viņam acis SPIDA!!!
Spectre
Vinsh ir "The One" izredzeetais millenium killeris kura galvenais uzdevums ir iznicinat "The Head" nakamajas serijas tur sapratiisiet.
Btw jau ir 8 epas nosubotas - Shinsen-subs
Ginta
QUOTE(Spectre @ Dec 22 2006, 12:12) *

Vinsh ir "The One" izredzeetais millenium killeris kura galvenais uzdevums ir iznicinat "The Head" nakamajas serijas tur sapratiisiet.
Btw jau ir 8 epas nosubotas - Shinsen-subs

Man liekas, ka to varēja saprast jau pēc pirmās sērijas noskatīšanās.. laugh.gif
..tikai nesaprotu kā var tik ļoti pārsteigt spīdošas acis.. (kas anime nemaz nav neks jauns)
Tramvajs
man patiik..vieniigais esmu redzeejis tik 2 seerijas..

un vispaar- kaa man var nepatikt, ja tur ir samuraji?..xD
Sigfa
shito gabalu saaku skatiities, kad kautkur izlasiiju, ka shis ir veesturisks gabals, par samurajiem, bet peec spiidoshajaam aciim un citaam fignjaam (super zobina tehnikas u.tml.) atmetu ar roku.
Hikaru
Noskatījos šo anime. Anime it kā OK, bet nekā ļoti interesanta. OP/ED labi, mūzika laba, ko es atstāšu sev paklausīties. Bet sižets nekas īpašs. Tos vēsturiskus notikumus vispār nesapratu. Kurš pret kuru tur karo? Laikam iepriekš jāzina Japānas vēsture. Vienīgais ko sapratu - zilas acis meklē sarkanas acis, kuru jānogalina. biggrin.gif
Masha
Gribu parunat par 2 lieliskam, bet nez kadel mazpopularam anime:
1) Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto
IPB Image
Darbiba notiek shogunata pedejos gados “Bakumatsu” (1853- 1867) lidz Meidzi eras sakumposmam. Japana ir parmainu virpuli, cinas starp imperialistiem un shogunata piekritejiem, rietumu ietekme un augosa nepatika pret arzemniekiem; pienacis laiks izlemt kada bus valsts nakotne. Saja situacija tiek iejaukta mistika- pastav pardabisks, launuma pilns objekts, saukts “Valdnieka galva”- tam, kuram si lieta piederes bus neizmerojama vara. Protams, lai nelautu launajiem spekiem uzvaret cina iesaistas jauns samurajs Akizuki Youjirou, kura uzdevums ir ar ipasu, magisku zobenu “Valdnieka galvu” iznicinat. “Galvu” ir jaatrod, un tas meklejumos Akizuki sastopas ar kabuki trupu, kuras dalibniekiem bus sava, ipasa loma talakajos notikumos.

Mikslis no vestures (attelotas tiesam istas vesturiskas situacijas un personas), mistikas, piedzivojumiem, teatra- viss arkartigi skaista vizuala izpildijuma (izcila cinas aina 2 epizode!). Turklat story sagada parsteigumus, kaut ari no sakuma nav viegli saprast kas ir kas- loti daudz cilveku vardu, kuri aizmirstas (kaut vai pats nosaukums- paiet bridis pirms to var izrunat bez parteiksanas), vesturiska situacija, kura ir mazparzinama, bet serijas aizrauj un ir pavisam noteikti iesaku skatities!!!

2) Pie sis izdevibas gribetu ieteikt vel vienas serijas- Mononoke-:
IPB Image
Spoku stasti senaja Japana lieliska vizualaja izpildijuma- animacijas stils un krasu gamma atgadina japanu graviras; sizets ir interesants un nopietns!

Ja kads ir jau skatijies, ludzu izteikt savas domas!

Linki uzzinam:
http://wiki.iroha.nu/index.php?title=Main_Page
http://en.wikipedia.org/wiki/Mononoke_(anime)
Niks
Nākamreiz pameklē, pirms taisi jaunu tēmu: http://otaku.lv/index.php?showtopic=3818
P.S. Nav slikti izmantot Wiki, tomēr otaku.lv pieņemts izmantot AniDB.net pakalpojumus.
Masha
ok, sorry, skatijos pec linka: foruma apspriestas anime, un tur ta ka neredzeju.


sasodits, un es ta domaju, ka pastastisu kaut ko jaunu....
Ginta
vēl tikai gribēju piekomentēt, ka Mononoke ir nosacīti tiešā saistībā ar ~Ayakashi~ Japanese Classic Horror
Tāpēc, ja kādam patīk viens, noteikti iesaku noskatīties arī otru. wink.gif
Isabel Carmin fon Edelhain
Saistībā ar, bet vienalga ir uzskatāms par atsveišķu stāstu neatkarigi no Ayakaashi.
Masha
Mononoke es saku skatities vispirms, tikai velak uzzinaju par saistibu ar Ayakashi. Man liekas, ka ir verts ari tas 3 Ayakashi epizodes (Bakeneko dalju) noskatities, jo tas iznak Mononoke aizsakums.
zenofex
Pavisam nesen noskatījos šo animi. Sajūtas - dalītas. Baigi traucēja tas, ka neko par to gadu notikumiem nezināju, tas vēsturskais fons bija diezgan nesaprotams. Toties patika ceļojošās teātra trupas piedzīvojumi un tās mistiskās detaļas, kas pievienotas stāstam. Daži mirkļi bija ļoti interesanti, negaidīti. Beigas tomēr pievīla.

7/10

Spoiler! Highlight the box below to view the hidden text.

Lidojoša dzels pils, come on!


Šajā sakarā, vai ir lasītas vai skatītas kādas filmas/grāmatas, kur uzzināt vairāk par šogunāta pēdējiem gadiem un Meiji ēras sākumu?
FuschichO
Es arī skatījos, bet laikam ne līdz galam. Visādā ziņā neko daudz neatceros. Bet paralēli tam pētīju dažus materiālus par tiem gadiem iekš wiki. Un daudzi tēli, kas bija iekš animu un notikumi patiesi it kā atbilda vēsturei, protams, stilizēti utt. Tie paši tēli, sevišķi grupējumi, ja nemaldos, parādās ļoti daudzos animu. Bet tā laikam būtu ārkārtīgi nelāga ideja- mēģināt izvilkt vēsturisko patiesību no dažādu animu vidējā aritmētiskā stāsta biggrin.gif

Tā kā skatīties nepabeidzu, tad jau skaidrs, ka necik daudz neaizrāva. (Pietiekami gan, lai gribētos palasīt par šo tēmu)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.