Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mushishi
Anime forum > Anime > TV, OVA & Movies
jurc
Viens no jaunajiem šoviem - Mushishi
Pirmie iespaidi par šo animi - ļoti atmosfērīga, relaksējoša un mierīga. Tiešām - tik mierīga anime vēl nav skatīta.
Stāsts ir par Mushi. Kas tie tādi? Kā sērijas sākumā tiek paskaidrots: "Tie nav ne augi, nedz arī dzivnieki. Tie atsšķras no citām dzīvības formām, kā mikroorganismi vai sēnes. Tā vietā tie līdzinās pirmatnējam dzīvības ķermenim un parasti zināmi kā Mushi." Pats uzskatu ka tie ir tādi kā meža gari, kas pa laikam arī iemaldās ciemos un iemājo kādā cilvēkā attiecīgi nodarot viņam kādu postu vai labumu. Un tad apkārt pa pasauli staigā Mushishi - Mushi kolekcionētājs (pats viņu gribētu vairāk saukt par ārstu), kas arī palīdz cilvēkiem atbrīvoties no viņiem.
Animācija ļoti skaisti uzzīmēta, tieši tādai kādai viņai ir jābūt šāda tipa animei... Krāsu gamma ir ļoti labi piemeklēta. Varu teikt ka viena no skaistākajām animēm. Ļoti patīk kā ir attēlots galvenais varonis - Mushi kolikcionētājs.
Mūzika. Lielāko sērijas daļu fonā skan skaista un nomierinoša mūzika. Openingā arī skan skaista un nomierinoša mūzika.

Iesaku visiem kam ir kautkāda intrese par spokiem, gariem vai vienkārši gribas redzēt ko ļoti mierīgu.

Mazliet apbēdina tas ka C1 suberiem video kvalitāte ir zemā līmenī.. bet skatīties var.

Pāris screeni:
image
Church
nau veel bijis laika noskatiities novilktaas 3 mushishi epas .. bet peec apraksta spriezhot ka tik noskanja nau liidziiga Zettai Shounen, n?
Shoune
ahh, es gribeju ari par so anime uzrakstit topiku, bet nu jauki... =)))
Taa pirmie iespaidi - MANS MILAKA ANIME =))
Es nezinu ticet vai ne, bet nu tur var daudz ko forsu uzzinat par cilvekiem, vel viniem ir manga nezinu pagaidam it ka 6 vol.
Es palasiju mangu lidz 4 volumei, bet nosubots laikam ir tikai 2, nu taa, anime it ka balastas uz mangu, tad ja viss ies ka manga, tad buss tadas dazas lietas, kas var izbrinit, un ari padomat gan par nakotni un vispar par dzivibu, sita anime nav nevienai lidziga, sitas ir pavisam jauns un svaigs, paldies dievam ka sitam nav lidziga neviena anime, jo sita anime ir SPECIALA!! =)))
Sigfa
Ja ir kaa juus sakat, noteikti noskatiishos. Tieshi tas ko mekleeju. Mieriigu un atmosfeeriigu animi.
Church
QUOTE(Sigfa @ Nov 8 2005, 14:10)
... Mieriigu un atmosfeeriigu animi.
*


tad ljoti ieteiktu vienu ovu un vinjas sequelu. vismaz man ljoti miilji ..
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=424 http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=468
lastguru
QUOTE(JurCHiX @ Nov 8 2005, 13:16)
Stāsts ir par Mushi. Kas tie tādi? Kā sērijas sākumā tiek paskaidrots: "Tie nav ne augi, nedz arī dzivnieki. Tie atsšķras no citām dzīvības formām, kā mikroorganismi vai sēnes. Tā vietā tie līdzinās pirmatnējam dzīvības ķermenim un parasti zināmi kā Mushi." Pats uzskatu ka tie ir tādi kā meža gari, kas pa laikam arī iemaldās ciemos un iemājo kādā cilvēkā attiecīgi nodarot viņam kādu  postu vai labumu.

Vispaar jau "mushi" (虫 vai 蟲) ir kukainis...
harpy
veel viens jaukas seerijas, nju vismaz pagaidaam tieshi taa izskataas smile.gif
jurc
Mazs salīdzinājums starp ANBU un C1 suberu grupu (sk. attachment). Bet nu par to laikam pat nevajadzēja šaubīties.
Mmmm.... 3 sērija tiešām bija ļoti baudāma. Nekur neesmu redzējis tik labi uzzīmētu ziemu. Citiem mākslinkiem vajadzētu ņemt piemēru! ^^
harpy
manupraat visas seerijas no pashas pirmaas saakot jaf bija dikti labi baudaamas, viisham bija iekshaa pareizaa sajushana

Es tik ceru, ka shii anime nepaarveertiisies pa kautko tikpat garlaiciigu kaa Moster, kas starp citu,. manupraat, ar saakaas fantastiski blink.gif
Shoune
Ja tiesam Mushishi anime balstisies uz mangu, tad tagad ir garlaicigi, jo velak ka lasiju 3v un 4v, buss daudz forsas lietas ka noderes, gan dzive, gan nakotne, un ari dazi prikoli par cilvekiem, piem. otraja serija bija ka cilvekam ir otrs acs plakstins, ka izdzirdeju ta nakosa diena skola skolotajime izplapajos, es domaju ka tas ir izdoms, bet izradas ka cilvekam tiesam ir otrs acs, plakstins un tas mani izbrinija =))
Ghoul
Tikko noskatiijos pirmo seeriju ( otra velkas ). Patiik, pat ljoti. Vispaar atgaadinaaja "Princess Mononoke", laikam taapees, ka skaisti mezi, zaljums un mazie mushi, kuri staigaaja pa mezu atgaadinaaja Mononokes meza garus.
Ziimeejumi ljoti skaisti izkraasoti, pashi ziimeejumi briiziem ir paslikti, bet tomeer patiikami. Laba anime. smile.gif
bubu
QUOTE(JurCHiX @ Nov 11 2005, 15:44)
Mazs salīdzinājums starp ANBU un C1 suberu grupu (sk. attachment). Bet nu par to laikam pat nevajadzēja šaubīties.

Un kurš teksta variants ir pareizāks? Un vispār - kāpēc tik liela atšķirība?
jurc
QUOTE(bubu @ Nov 13 2005, 18:28)
QUOTE(JurCHiX @ Nov 11 2005, 15:44)
Mazs salīdzinājums starp ANBU un C1 suberu grupu (sk. attachment). Bet nu par to laikam pat nevajadzēja šaubīties.

Un kurš teksta variants ir pareizāks? Un vispār - kāpēc tik liela atšķirība?
*


Iemācies japāņu valodu un tad zināsi kurš pareizāks. Bet domāju visā visumā doma paliek tā pati ņemot vērā iepriekšējo/nākamo teikumu.
Starp citu salīdzināju 3 suberu grupas - C1, ANBU un AF-F, video kvalitātē un subos AF-F pārspēj abus iepriekšējos suberus. Secinājums viens - velkam no AF-F. Tik ar to subošanas ātrumu nez kā būs.
bubu
Viegli teikt - iemācies.
Ja jau tu pats ieliki tos skrīnus, tad varēji arī nokomentēt, ko tur vajag saskatīt. Ne visi varbūt jap valodu zin tik labi kā tu!
Kikyou
QUOTE(lastguru @ Nov 9 2005, 01:42)
Vispaar jau "mushi" (虫 vai 蟲) ir kukainis...
*



Lol, lastguru. Ir jau ok, ka tu atkal gribēji nospīdēt ar savām japāņu valodas zināšanām. Jāa, "mushi" nozīmē kukainis, bet te ir runa par citiem mushi.

Anyway, nesen sāku skatīties.
Ko lai saka - lasot aprakstu, nekad nebūtu domājusi, ka varētu būt tik interesants. Vēl pāris dienas pēc katras sērijas noskatīšanās galvā skrien domas par to un to sēriju - nez kā tas būtu, ja būtu. :3
lastguru
QUOTE(Kikyou @ Mar 12 2006, 18:03)
QUOTE(lastguru @ Nov 9 2005, 01:42)
Vispaar jau "mushi" (虫 vai 蟲) ir kukainis...
*



Lol, lastguru. Ir jau ok, ka tu atkal gribēji nospīdēt ar savām japāņu valodas zināšanām. Jāa, "mushi" nozīmē kukainis, bet te ir runa par citiem mushi.

nee, oficiaalajaa nosaukumaa ir tieshi kukainja kanji... vai arii es nesapratu, ko tieshi tu gribi pateikt...
Sigfa
Domaaju, vaards kukainis shajaa gadijumaa apziimee tikai kukainju raksturiigaakaas iipashiibas- daudzveidiiba, neizprotamas/interesantas formas un iztureeshanaas, nevis kukainju biologjisko raksturojumu. Var pat saliidzinaat ar taadu kaa iesauku.
zenofex
Gribēju izbrēkt savu sašutumu par Funimation paziņojumiem par Mushishi licenzēšanu, kuras rezultātā C1 fansuberi nenosuboja pēdējo Mushishi epizodi. Nezinu cik ilgi tagad būs jāgaida līdz kāds to izdarīs.

Jo Mushishi ir viena no tām animēm, kas kārtējo reizi parādīja, ka anime kā žanrs ir dzīvotspējīgs, un attīstās. Pilnīgi atšķirīga no pēdējā laikā lavīnveidā izdotajām animēm - viendienītēm. Ar savu, unikālu, un aizraujošu atmosfēru, oriģināliem un interesantiem stāstiņiem, kuri ļoti bieži liek padomāt pašam.

Veidotāji nav nobijušies un eksperimentējuši ar animāciju un datorgrafiku, kā rezultātā arī vizuāli tā ir ļoti spēcīga.

Eh, dažreiz pasaule nav taisnīga.
Sigfa
Man prieks, ka zeno shis gabals gaaja pie sirds biggrin.gif Driiz atkal taps `ko man skatiities?` topiks biggrin.gif
Church
varbuut kaadam noderees - 26th ep by C&D
[edit]
P.S.
1. neatvelku
2. tokyotosho worth checking time to time ;P
Kikyou
Un jau otrajai animei pēc kārtas, Church atvelk visiem pēdējās sērijas torentu. Thaaaank you!
harpy
heh, nju beigas vareeja buut labaakas, kapeec man vienmeer liciesh, ka shaadas anime, vienmeer var muuzhiigi turpinaaties?
starp citu kaads nezina kur mangu var dabuut?

EDIT: yay, Mushishi live action is comeing up, cant wait to see that.....
FuschichO
Man tik ļoti patīk, ka.... man žēl skatīties. Taupos. Retām, izvirtīgām reizēm. Man liekas, ka tie cilvēki, kas zīmēja fonus ir psihi, fanātiķi utt... Vnk es kā pasaulsslavens mākslinieks saku-restepa. Un tas atmosfērīgums. Vienkārši žēl ātri apēst šo gardo kūku
FuschichO
Man patīk mans iepriekšējais komentārs par šo tēmu. Tas bija vecajos labajos laikos, kad man bija attentionwhore parakstiņš un cmuka biuža :3 Ek... vecums.

Nu, es beidzot noskatījos visu, no sākuma līdz galam. Nedomājiet tikai, ka es to izstiepu pa diviem gadiem, vnk neskatījos un viss.

Domāju, ka šai animei līdz ideālam nav tālu. Gribējās vairāk uzzināt par galveno varoni un noteikti gribās sequel, bet nu tas tā... varbūt nenoteiktība piešķir vajadzīgo šarmu un liek skatītājam fantazēt.

Tiem, kas mācās japāņu valodu, iesaku šo anime, jo šeit dialogi ir ļoti mierīgi, katrs vārds skaidri izrunāts, tā... tas man iekrita ausīs.

Kā mīnusu varu teikt, ka atkal jau- kā tas parasti animēs ir- visiem sejas +- vienādas, sevišķi uzsverot lūpu biezumu. Estētiski jau ir, bet pārāk vienmuļi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.