Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ravenous
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
ShinChan
Tā kā filmu sadaļa attiecas tikai un vienīgi uz āzijas vai ar anime saistītiem mūvjiem esmu spiests rakstīt šeit. Teiksiet, ka par daudz liels gods veidot topiku vienai atsevišķai filmai? Nekā nebija. Nada Fedģa, nada.

Šo burvīgo darbu pirmo reizi es redzēju aptuveni gadu atpakaļ mūsu pašu TV3 pie tam vēlā nakts stundā (mūsu telekompāniju dīvainā filmu izrādes politika - sviesta seriāliem labākais ēterlaiks, bet izcilām filmā žāvas un slienāšanās spilvenā, bet tas nu tā). Filma tapusi 1999 gadā un palšu ievērību un izrādīšanu teātros nav izpelnījusies, kā tas pienākas pieklājīgam ASV mazbudžeta veidojumam, kas pamatā filmēts Slovākijā. Filmas režisore Antonia Bird (zvērināta veģetāriete).

Bet kas tad šajā darbā ar tik grūti latviskojamo nosaukumu ("izsalkušie" nav īsti atbilstoš) tik izcils?
Visupirms jau tas, ka šī filma pilnībā neierakstās nevienā žanrā. Tajā ir gan šausmenes elementi, gan drāma, gan detektīvsižets, gan vesterns un tas viss savīts kopā ar smalku melno humoru un vienkārši izcilu mūsu patērētājsabiedrības kritiku (protams, ne katrs to spēs saskatīt, dažiem šī filma ir un paliks tikai šausmene). Filmā tiek risinātas gan mefistofeliskās kārdināšanas tēmas, gan spilgti attēloti cilvēku raksturi (to galējās izpausmēs), gan cilātas filosofiskas, eksistenciālas tēmas. Ravenous pārsteidz ar savu domas plašumu un spēju no stāsta par kanibālismu uzburt krietni vien vairāk kā asiņainu drebuļgabalu, starp citu, asinis šajā filmā izskatās no tiesas īstas.

Tagad pie sižeta un centrālajiem tēliem. Notikumi risinās Kalifornijā ap 19. gs. vidu, kad ASV karo ar Meksiku. Gļēvulīgais kapteinis Džons Boids (Guy Pierce no Memento un L.A. Confidential) un saņem medāli par būtiska meksikāņu posteņa ieņemšanu un tiek nosūtīts tā patālāk no kaujas vietām uz Spensera fortu, kuru apdzīvo vieni vienīgi dīvaiņi, kaut cik normāls ir tikai ģenerālis, kuru izcili tēlo Jeffrey Jones, aktieris, kurš cik atminos filmās dabu tēlot tikai šadas lomas. Neilgi pēc Boida ierašanās fortā ieklīst kāds nosalis klaidonis (nebaidos teikt, viens no labākajiem britu raksturlomu tēlotājiem Robert Carlyle pazīstams no Trainspotting, The Beach, 51 state un vēl virknes labu filmu un britu seriālu ar kuriem mūs bieži neaplaimo). Klaidoņa šausminošais stāsts nosaka visus turpmākos notikumus. Nedomāju, ka man ir vērts iebraukt sīkumos, pateikšu tikai to, ka pamatīgi skarta būs kanibālisma tematika, tikai lūgšu to uztvert vairāk kā metaforu un mākslinieciskās izteiksmes līdzekli, ja esat redzējuši filmu, vai to noskatīsities, tad domājam sapratīsiet, kāpēc.

Jautājums ir, kas man lika pēc vesela gada sarosīties un atkal aktualizēt priekš sevis šo filmu. Atbilde ir vienkārša - šīs filmas fantastiskais OST, kuram es nejauši uzdūros pirms div nedēļām. Jau skatoties filmu man likās, ka muzikālais pavadījums ir, maigi sakot, netipisks šāda stila filmām. Nedaudz parakājo tīmeklī un uzaru, ka par muzikālo pavadījumi ir rūpējušies Michael Nyman izcilais filmu mūzikas rakstītājs (Piano, virkne Grīnveja filmu u.c.) un .... Damon Albarn (Blur solists un vairāku muzikālu projektu kūrētājs). WTF? Kā tas vispār iet kopā. Ticiet man, kopā iet fantastiski. Protams, ne katram patiks, bet ievērtēt vajag jebkurā gadījumā. Bez šīs mūzikas filma ne tuvu nebūtu tik laba kā tā ir. Te ir gan amīšu folmūzikas ritmi (bandžo un vijole skan visai bieži) gan simfoniskā orķestra spēlēti gabali, gan šizīgi un psihodēliski elktroniskās mūzikas iestarpinājumi. Bet viss kopā rada lielisko filmas noskaņu. Šis OST manu winampu nav pametis kopš tā novilkšanas brīža. Biju pat spiests lietot nīstamo SoulSeek lai novilktu šo OST labākā 192 kbps bitrate (pirms tam biju dabūjis vien 128kbps). Uzvēdīja pazīstamas atmiņas un ķēros pie filmas meklēšanas, kas nenācās viegli, jo šī nav tā filma kas būs average user šārē.

Ko lai es jums saku?! Pamēģiniet dabūt šo mūvi, pēc atsauksmēm ir redzams ka aptuveni 90% skatītāju ir bijuši apmierināti. Un Dieva dēl dabūniet OST, tas pašlaik manā OST'u Top 3 atrodās līdzās Requiem for a dream un Fight club (jo es atzīstu tikai tādus filmu mūziku, kas ir īpaši filmai komponēta, nevis kompilēta no vairāku mūziķu dziesmām a ļa Vanilla sky). Te būs iespēja novilkt vienu no labākajiem OST gabšiem - colquhoun's story mp3

infa par filmu šeit
Batou
QUOTE(ShinChan @ Mar 3 2005, 22:54)
tas pašlaik manā OST'u Top 3 atrodās līdzās Requiem for a dream un Fight club
*



lūk šis teksts mani pārliecināja. RfaD soundtracks patiešām ir labs.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.